Walserstolz

Walserstolz-juuston maun määräävät monet tekijät. Tutustu tarkemmin tähän upeaan juustoon, ja opit valitsemaan parhaan Walserstolz:n ostohetkellä.

Haluatko tietää lisää Walserstolz-juustosta? Täällä kerromme sinulle kaiken, jotta ymmärrät tämän juuston päälle ennen sen ostamista.

Tietenkin paras tapa tutustua Walserstolz-juustoon on maistamalla sitä, mutta verkkosivustoltamme löydät vihjeitä, jotka kertovat etukäteen, onko Walserstolz oikea valinta makusi mukaan.

Olemme koonneet kaiken tarvittavan tiedon, jotta voit laajentaa tietämystäsi Walserstolz-juustosta. Toivomme, että nautit tiedoista yhtä paljon kuin juuston syömisestä.

Onko Walserstolz-juusto sinulle sopiva? Jatka lukemista, niin saat tietää.

Ehkä et ole tähän saakka tiennyt Walserstolz-juuston olemassaolosta. Tai ehkä olet etsinyt sitä, koska Walserstolz on suosikkijuustosi. Joka tapauksessa tarjoamme täällä runsaasti tietoa tästä juustosta, jotta voit tutustua siihen paremmin.

Queso Walserstolz

Queso Walserstolz on korkeatasoinen, raakamaidosta valmistettu juusto. Tätä juustoa on valmistettu yli 600 vuoden ajan Itävallan Vorarlbergin Alpeilla. Walserit ovat arvostaneet perinteistä juustonvalmistustaitoa. Nimi juontuu kahdesta saksankielisestä sanasta: "Walser", joka viittaa alppialueiden saksankielisiin ihmisiin, ja "Stolz", joka tarkoittaa ylpeyttä. Juuri tämä ylpeys kuvaa Gran Walsertalin laakson asukkaiden tuntemuksia, jotka ovat ylpeitä perinteisten arvojen säilyttämisestä vuosisatojen ajan.

Vorarlbergin vuoristomaisemat tarjoavat parhaat laidunmaat karjalle kesäisin, mikä tuottaa herkullista ja tiivistä maitoa. Juustot valmistetaan yksinomaan Grosses Walsertalin biosfäärialueella. Kuori on paksu ja juuston rakenne on tiivis, kovaa ja joustavaa. Juustoon syntyy pieniä, enemmän tai vähemmän herneen kokoisia silmäkkeitä. Laidunmaat antavat juustolle voimakkaan voimakkaan keltaisen värin ja hienovaraisen hunajan maun, joka kehittää kypsyttyessään mausteisempia ja täyteläisempiä ominaisuuksia. Walserstolz-juusto valmistetaan ainoastaan pyöreinä kappaleina, jotka painavat 28-32 kg.

Erilaiset Walserstolz-juustot

Walserstolz-juustoa on saatavilla kolmea eri tyyppiä:

  • Perinteinen: Kypsytetty 8 kuukautta
  • Mausteinen: Kypsytetty 1 vuoden ajan
  • Luomu: Valmistettu luomumaidosta

Juuston valmistus on pienissä meijerikooperatiiveissa ja alppimeijereissä jatkunut noin 100 vuoden ajan. Alueelle perustettiin ensimmäinen alppimeijerikooperatiivi vuonna 1905. Vuodesta 1997 lähtien juuston kypsymisen, varastoinnin ja markkinoinnin on hoitanut Emmi Austrialle kuuluva yritys.

Walserstolz-juustoa voi nauttia aperitiivina, fonduejuustona tai grillattuna. Sitä voidaan myös tarjoilla juustotarjottimella tuoreiden hedelmien kera. Raastettuna tai ohuina viipaleina se sopii moniin vihannesruokiin. Sen seuraksi sopii hyvin hedelmäinen chardonnay-viini.

✓ Itävalta