Urner Alpkäse

Jos et ole vielä päättänyt kokeilla Urner Alpkäse-juustoa, anna meidän kertoa sinulle lisää siitä.

Urner Alpkäse-juuston maun määräävät monet tekijät. Tutustu tarkemmin tähän upeaan juustoon, ja opit valitsemaan parhaan Urner Alpkäse:n ostohetkellä.

Haluatko tietää lisää Urner Alpkäse-juustosta? Täällä kerromme sinulle kaiken, jotta ymmärrät tämän juuston päälle ennen sen ostamista.

Tietenkin paras tapa tutustua Urner Alpkäse-juustoon on maistamalla sitä, mutta verkkosivustoltamme löydät vihjeitä, jotka kertovat etukäteen, onko Urner Alpkäse oikea valinta makusi mukaan.

Ehkä et ole tähän saakka tiennyt Urner Alpkäse-juuston olemassaolosta. Tai ehkä olet etsinyt sitä, koska Urner Alpkäse on suosikkijuustosi. Joka tapauksessa tarjoamme täällä runsaasti tietoa tästä juustosta, jotta voit tutustua siihen paremmin.

Urner Alpkäse on sveitsiläinen juusto, joka tunnetaan monista eri vaiheistaan ja yllättävistä ominaisuuksistaan. Juusto on kuin kameleontti; nuorena se on pehmeä ja lempeä, mutta kypsyttyään se muuttuu rotevaksi ja kiehtovaksi juustoksi. Juuston maku ja rakenne kehittyvät jatkuvasti sen eri vaiheissa.

3 kuukauden ikäinen Urner Alpkäse

Kun juusto on 3 kuukauden ikäinen, se on puolikova ja saavuttaa vakaan ja kuivan rakenteen ajan myötä. Juuston maku on tässä vaiheessa jo hyvin lähellä alppilaitumilta peräisin olevan maidon makua. Voimme melkein kuvitella, mitä lehmät syövät: tuoreita ja reheviä kukkia ja yrttejä. Juusto on markkinoilla 25,5-30,5 cm halkaisijaltaan olevina pyörinä, joiden paino vaihtelee 4,5-5,4 kg välillä. Kuori on tiukka, kuiva ja tiivis, punaruskea, ja ajan myötä siihen voi kehittyä valkoinen homepöly.

Kypsä Urner Alpkäse

Kypsennettäessä juuston maut ja rakenne muuttuvat entisestään. Juuston pasta muuttuu lähes suomumaiseksi, ja sen väri vaihtuu kermaisesta kullankeltaiseksi. Pienet ja keskikokoiset silmät kehittyvät juustoon. Parhaimmillaan Urner Alpkäse on, kun se on kypsytetty 4-5 kuukauden ajan. Tässä vaiheessa juusto sopii erinomaisesti cava-, samppanja- ja jälkiruokaviinien seuraksi. Juuston maku on voimakas ja sen rakenne on täyteläinen ja kermainen.

Tuotanto ja kausiluonteisuus

Urner Alpkäse valmistetaan kesä- ja syyskuun välillä. Parhaat juustot valmistetaan heinä- ja elokuussa. Juuston kypsymisaika vaikuttaa sen makuun ja rakenteeseen, joten on tärkeää valita oikea ajoitus juuston ostopäätöstä tehtäessä. Urner Alpkäse voi täydentää täydellisesti cavaa, samppanjaa ja jälkiruokaviinejä.

✓ Sveitsi