U Lentu

Vain todelliset juuston ystävät pystyvät arvostamaan U Lentu-juuston makua ja vivahteita. Uskallatko maistaa?

Jos et ole vielä päättänyt kokeilla U Lentu-juustoa, anna meidän kertoa sinulle lisää siitä.

U Lentu-juuston maun määräävät monet tekijät. Tutustu tarkemmin tähän upeaan juustoon, ja opit valitsemaan parhaan U Lentu:n ostohetkellä.

Tietenkin paras tapa tutustua U Lentu-juustoon on maistamalla sitä, mutta verkkosivustoltamme löydät vihjeitä, jotka kertovat etukäteen, onko U Lentu oikea valinta makusi mukaan.

Onko U Lentu-juusto sinulle sopiva? Jatka lukemista, niin saat tietää.

Ehkä et ole tähän saakka tiennyt U Lentu-juuston olemassaolosta. Tai ehkä olet etsinyt sitä, koska U Lentu on suosikkijuustosi. Joka tapauksessa tarjoamme täällä runsaasti tietoa tästä juustosta, jotta voit tutustua siihen paremmin.

Queso U Lentu

Queso U Lentu on herkullinen Korsikan juusto, joka valmistetaan Korsikan lampaanmaidosta. Juustoa valmistaa Le Bevinco -juustola, joka sijaitsee Korsikan korkeimmalla kohdalla, Biguglian kunnassa. Le Bevinco on perheomisteinen maatila ja juustola, jota johtaa tällä hetkellä Laurent Dolcerocca ja hänen tyttärensä Joelle. Le Bevincolta valmistetaan myös kolme muuta juustoa; Bevincu, Saint-Roch ja Grogard.

Ominaisuudet

U Lentu on puolikova ja pehmeä juusto, jonka karkea ja pestyt kuori tuottaa hienoisen pistävän tuoksun. Juuston maku on melko voimakas, mutta ei kuitenkaan aggressiivinen. Sen maku on yllättävän helppo ja siinä on laktoositonta sekä mausteista makua. Kypsyessään juuston maku voimistuu, mutta se säilyttää aina miellyttävän maun. Juustoa kannattaa nauttia huoneenlämpöisenä, jotta sen monipuoliset maut pääsevät parhaiten esiin. Se sopii hyvin tarjoiltavaksi kastanjoiden, omenoiden, viikunoiden tai rusinoiden kanssa. Juustoa voi tarjoilla myös alueen punaviinin kanssa, joka täydentää sen makua.

Korsikan erityispiirteet

Korsikan saari sijaitsee Välimerellä 170 kilometriä Ranskan Rivieralta etelään ja 83 kilometriä länteen Piombinosta, Italiassa. Saaren korkein kohta on Mont Cinto, joka on lähes ympärivuotisesti lumipeitteen peitossa. Korsikalaisia pidetään itsenäisinä ja jotkut jopa puhuvat Ranskasta "mantereena". Heidän kielensä muistuttaa enemmän italiaa kuin ranskaa, ja itsenäisyysliike on voimakas. Saaren strategisen sijainnin vuoksi se on ollut asuttuna, valloitettuna ja hallittuna pitkän historiansa aikana eri valloittajien toimesta: Kreikka, Rooma, saraseenit, Pisa, Genova ja Ranska viimeiset 209 vuotta. Kreikkalaiset toivat saarelle lampaat, viinit ja oliivit, ja saraseenit lisäsivät vuohet. Suuri osa Korsikasta nauttii Välimeren ilmastosta, mutta yli 1500 metrin korkeudessa se muuttuu alppimaiseksi ja kylmäksi. Erilaisten ilmasto-olosuhteiden ansiosta saarella kasvaa noin 2000 erilaista kasvilajia, jotka ovat kaikki sopeutuneet äärimmäisen kuumuuteen, veden puutteeseen, voimakkaaseen tuuleen ja kovaan pakkaseen. Näistä 78 lajia ei tavata muualla. Niittykasvillisuudelle tyypillinen maasto, missä näitä kasveja elää, räjähtää väreihin keväällä ja tarjoaa erinomaisia laidunalueita melkein villieläimistä lampaan- ja vuohen kasvattamiselle. Sekoitettu ilmasto, vaihteleva maasto, vahva kasvillisuus ja melkein villieläiminä elävät vuohet ja lampaat luovat ihanteelliset olosuhteet monille erilaisille juustoille, jotka eroavat suuresti mantereen juustoista. Korsikalaiset juustot ovat yleensä pieniä tai keskikokoisia ja niillä on rypyläinen pinta. Niissä on taipumusta olla suolaisia ja erittäin aromikkaita, voimakkaalla tuoksulla. Pitkän kypsytysajan vuoksi niiden maku on voimakas, ja ne sopivat erinomaisesti paikallisten punaviinien kanssa.

✓ Ranska