Saint-Domnin

Jos et ole vielä päättänyt kokeilla Saint-Domnin-juustoa, anna meidän kertoa sinulle lisää siitä.

Onko Saint-Domnin-juusto sinulle sopiva? Jatka lukemista, niin saat tietää.

Ehkä et ole tähän saakka tiennyt Saint-Domnin-juuston olemassaolosta. Tai ehkä olet etsinyt sitä, koska Saint-Domnin on suosikkijuustosi. Joka tapauksessa tarjoamme täällä runsaasti tietoa tästä juustosta, jotta voit tutustua siihen paremmin.

Tervetuloa maailman parhaan juuston äärelle - juusto Saint-Domnin

Jos olet juuston ystävä, et voi ohittaa tilaisuutta maistaa Saint-Domnin juustoa. Tämä ainutlaatuinen ranskalaistyyppinen vuohenjuusto, joka on valmistettu Alppien Haute Provencen alueella, vie kielen mennessään. Suuressa perheessä Donneaudilla on ollut intohimo juustontekoon jo vuosien ajan, ja heidän sitoutumisensa laatuun näkyy Saint-Domninin herkullisessa maussa.

Pastoraalista elämää Alpeilla

Donneaudin perhe on viettänyt vuosia paimentamassa vuohiaan Alppien laitumilla. Vuonna 1984 he päättivät kuitenkin asettua asumaan Jabronin laaksoon kehittääkseen provencelaisten vuohien karjaa ja tuottaa korkealaatuista käsintehtyä juustoa - Saint-Domnin. Nykyään heidän laumansa koostuu 230 vuohesta, jotka laiduntavat vihreillä niityillä ympäri vuoden.

Karaktääriä ja ainutlaatuisuutta

Saint-Domnin on alppityyppinen vuohenjuusto, jolla on ehdottoman oma luonteensa. Tämä herkkupala valmistetaan Haute Provencen Alpeilla, lähellä vanhaa Sisteronin kaupunkia, ja se on koristeltu laventelitupsuilla, jotka antavat sille hienostuneen tuoksun. Sitä tunnetaan myös nimellä Carré Saint-Domnin. Juuston pehmeä rakenne sulaa suussa ja siinä maistuu laventelin tuoksu sekä auringonpaisteesta kumpuavat hienostuneet maut. Juusto on neliön muotoinen, mitat ovat 10 cm x 10 cm ja paksuus 3 cm. Se painaa 275 grammaa.

Merkitys Saint-Domninin nimi

Saint-Domninin juuston nimi juontaa juurensa lähistöllä sijaitsevasta kappelista. Thorin kaupunginosassa, etelä-Sisteronissa, sijaitseva Saint-Domnin kappeli on peräisin 12. vuosisadalta ja se oli jossain määrin pysähdyspaikka Pyhän Jaakobin vaellukselle Châteauneuf-Val-Saint-Donatiin. Nykyään se on osa paikallista pyhiinvaellusta, joka järjestetään joka vuosi lokakuussa.

Ideaalinen kulutettavaksi runsaan aterian jälkeen

Saint-Domnin juusto on täydellinen nautittavaksi runsaan aterian päätteeksi. Tarjoile se ranskalaisen Provençalen ruusun tai makean Beaumes-de-Venen muscadin kanssa ja saat takuuvarmasti unohtumattoman makuelämyksen. Saint-Domnin juusto - herkkutuote, joka lumoaa kaikki juuston ystävät!

✓ Ranska