Queso Rojo de Lluta

Vain todelliset juuston ystävät pystyvät arvostamaan Queso Rojo de Lluta-juuston makua ja vivahteita. Uskallatko maistaa?

Jos et ole vielä päättänyt kokeilla Queso Rojo de Lluta-juustoa, anna meidän kertoa sinulle lisää siitä.

Queso Rojo de Lluta-juuston maun määräävät monet tekijät. Tutustu tarkemmin tähän upeaan juustoon, ja opit valitsemaan parhaan Queso Rojo de Lluta:n ostohetkellä.

Haluatko tietää lisää Queso Rojo de Lluta-juustosta? Täällä kerromme sinulle kaiken, jotta ymmärrät tämän juuston päälle ennen sen ostamista.

Tietenkin paras tapa tutustua Queso Rojo de Lluta-juustoon on maistamalla sitä, mutta verkkosivustoltamme löydät vihjeitä, jotka kertovat etukäteen, onko Queso Rojo de Lluta oikea valinta makusi mukaan.

Queso Rojo de Lluta-juuston oli pakko sisältyä tämän maailman juustoja käsittelevän tietosanakirjan sivuille, ja kun luet tarjoamamme tiedot siitä, saatat päättää, että se on välttämätön myös sinun ruokakomerossasi.

Queso Rojo de Lluta

Queso Rojo de Lluta on Arequipan kylä, Andien historiallinen kaupunki, jota kutsutaan myös Valkeaksi kaupungiksi. Tie sammuu ja kulkee kuun maisemaa pitkin jyrkillä, kuivilla ja kivisillä rinteillä. Noin neljän tunnin matkan jälkeen on pieni kylä, pieni kylä Ampato-tulivuoren rinteellä. Siellä on kivitaloja, joiden ympärillä on geometrisia kuivia kiviseiniä, jotka rajautuvat pieniin vehnä-, apila-, maissi-, sipuli- ja hedelmäsuorakulmiin. Pelloilla on valko-mustia lehmiä, hevosia ja muutama karkea karvainen lammas. Maanviljelijät työskentelevät härkäpareilla, kyntävät maata puisella auraamalla ja liikkuvat aaseiden kanssa. Neljä kilometriä kylän keskustasta, vanha punainen suolakaivos on edelleen aktiivinen. Ennen merelle johtavan tien rakentamista se oli yhteisön käytössä oleva ainoa suola; Nyt se palvelee eläimiä ja valmistaa kylän symbolin tuotteen: punaista juustoa.

Sukupolvien ajan punainen Lluta-juusto valmistetaan kokonaisesta raakamaidon ja eläinten kylmän jäädyttämismenetelmänä yli 3 000 metrin korkeudessa ympäri vuoden. Lypsyn jälkeen maito suodatetaan, kaadetaan pataan ja käsitellään heti ilman lämmitystä. Siihen lisätään juoksutusaine (lammas- tai vuohenvasojen mahasta saatu), ja sen annetaan olla noin puolen tunnin ajan. Tässä vaiheessa juustomassa murskataan hyvin hienoksi puulusikalla, hera erotetaan massasta ja massa asetetaan punotuista köysirenkaista tehtyihin pyöreisiin muotteihin ja puristetaan kevyesti käsillä. Muotit (joiden halkaisija on noin 15 cm ja korkeus noin 7 cm) peitetään punaisella suolalla, joka on jauhettu kotona suurella soikealla kivellä. Seuraavana päivänä juusto on valmis, mutta se tarjoaa parhaat ominaisuutensa 4-5 päivän kuluttua. Sitä voidaan kypsyttää jopa muutamia viikkoja, ja se kuivuu ja menettää kosteutta. Jäljelle jääneestä herasta saadaan erinomaista raejuustoa. Ennen nauttimista juuston pinta huuhdellaan vedellä poistamalla suola. Tämä juusto on osa Slow Food -liikkeen Ark of Taste -ohjelmaa kuin säilyttämisen arvoinen ruoka. Punaisen Lluta-juuston valmistusresepti on jokaisen perheen perintö, ja monilla perheillä on maitotiloja. Ruokamme osana hidasta elintarvikehuoltoa on ensimmäinen 10 tuottajan ryhmää, jotka sisältävät kaikki viljelijät, jotka ovat valmiita yhteistyöhön toimitusketjun parantamiseksi ja tämän vanhan ja ainutlaatuisen tuotteen edistämiseksi, muuttaen sen kulttuurin ja taloudellisen pelastuksen kohteeksi tässä pääreittien eristyksessä olevalla alueella. Juusto on erinomaista laatua ja siinä on hyvä maito- ja ruohomaku, mutta valmistustilojen hygieniavaatimusten parantaminen on välttämätöntä. Tämä mahdollistaisi tuottajien asianmukaisen rekisteröinnin, yhteisen tuotemerkkien käytön, eritelmät ja etiketöinnin. Näin ollen voit työskennellä edistämisessä: Arequipan markkinoilla ja Perun parhaissa ravintoloissa. Punaista Lluta-juustoa voidaan nauttia sellaisenaan pienen leivän kanssa, kuutioituna yksi yhteen (salaattina juuston, tomaattien ja raakasipulien kanssa, papujen, porkkanoiden ja perunoiden kanssa, persiljalla ja sitruunalla), mutta se sopii myös täydellisesti makeisiin empanadoihin tai valkoisen täytteen ainesosaksi (vehnä-, maito- ja juustopohjainen kerma). Suosittelemme sen nauttimista Perun punaviinin, Uva Tannat'n kanssa.

✓ Peru