Queso Paraguay / kesú paraguai

Vain todelliset juuston ystävät pystyvät arvostamaan Queso Paraguay / kesú paraguai-juuston makua ja vivahteita. Uskallatko maistaa?

Olemme koonneet kaiken tarvittavan tiedon, jotta voit laajentaa tietämystäsi Queso Paraguay / kesú paraguai-juustosta. Toivomme, että nautit tiedoista yhtä paljon kuin juuston syömisestä.

Queso Paraguay / kesú paraguai-juuston oli pakko sisältyä tämän maailman juustoja käsittelevän tietosanakirjan sivuille, ja kun luet tarjoamamme tiedot siitä, saatat päättää, että se on välttämätön myös sinun ruokakomerossasi.

Queso Paraguay / Kesú Paraguai

Paraguayn juusto on epäilemättä paikallisessa paraguaylaisessa keittiössä ylivertainen ja tunnistettavin ainesosa. Olisi vaikea kuvitella paraguaylaista ruokaa ilman "Kesu Paraguaita". Nimi "Kesu Paraguai", jolla se tunnetaan Paraguayn alueella, kertoo juuston "kesusta" (maidon juoksettumisen kautta syntynyt tuote, jolla on omat ominaisuudet jokaiselle juustotyypille niiden alkuperän tai valmistustavan mukaan) ja Paraguayn, juuston alkuperämaan, yhdistelmästä. Termi "Paraguái", jossa on latinaa edustava "i" sijasta kreikkalainen "et", johtuu Guarani-kielen "Y"-kirjaimen ääntämisestä, joka eroaa espanjankielisen "Y":n ääntämisestä, ja viittaa aina "veteen". Se on erityinen juuston tyyppi, joka valmistetaan "juoksutetusta" maidosta (maidon puhdistetun seoksen ja "juustojuuren", joka on osa joidenkin märehtijöiden ruuansulatuskanavaa ja joka erottaa märehtilän aikana syntetisoidun happaman osan), joka yleensä ei sisällä suolaa. Käyttämällä "juustovalmistuksessa" kokonaista maitoa (ei rasvatonta tai vähärasvaista) juustoista tulee erittäin kermaisia ​​ja ravitsevia. Ne ovat pehmeitä massaltaan ja maukas, hieman suolaisia, ja niillä on 45 päivän säilyvyysaika.

Vaikka "Kesu Paraguaita" valmistettiin alun perin Paraguayn maatiloilla ("Sejour"), nykyään sitä valmistetaan pääasiassa Paraguayn Chacossa sijaitsevissa menoniteiden osuuskunnissa. Yleensä paraguaylainen juusto on intensiivisen valkoista, ja se valmistetaan lehmänmaidosta. Paraguayn juusto on läsnä kaikissa perinteisissä paraguaylaisissa ruoissa, kuten Mbejússa, paraguaylaisessa keitossa ja Chipassa. Vaikka se on välttämätön ainesosa edellä mainituissa resepteissä, itse Kesu Paraguai on melko yksitoikkoinen. Valitettavasti paraguaylaisen juuston laatu on alentunut viime vuosina. Kun se on hyvin tuoretta, siinä on hyvin lievä maku, mikä tekee siitä hyvän yhdistelmän makeille mauille. Paraguayssa tuore juustonpala yhdistetään makeaan guayavahilloon tai sokeriruo'oon jälkiruoaksi. Ajan kuluessa Kesu Paraguay kehittää vahvan hajun (joskus äärimmäisen voimakkaan) ja siitä tulee kova ja hieman rasvainen keltaisella värillä. Tässä tilassa sitä käytetään Chipaan, keittoihin ja muihin perinteisiin ruokiin. Mitä tulee juuston kulutukseen, suurin osa paraguaylaisista syö vain Kesu Paraguayta, koska se on lähes ainoa paikan päällä valmistettava juustolaatu. Kaupunkialueilla on enemmän monipuolisuutta.

✓ Paraguay