Mossfield Mature

Mossfield Mature-juuston maun määräävät monet tekijät. Tutustu tarkemmin tähän upeaan juustoon, ja opit valitsemaan parhaan Mossfield Mature:n ostohetkellä.

Olemme koonneet kaiken tarvittavan tiedon, jotta voit laajentaa tietämystäsi Mossfield Mature-juustosta. Toivomme, että nautit tiedoista yhtä paljon kuin juuston syömisestä.

Ehkä et ole tähän saakka tiennyt Mossfield Mature-juuston olemassaolosta. Tai ehkä olet etsinyt sitä, koska Mossfield Mature on suosikkijuustosi. Joka tapauksessa tarjoamme täällä runsaasti tietoa tästä juustosta, jotta voit tutustua siihen paremmin.

Mossfield Mature - Irlantilainen juustoelämys

Queijo Mossfield Mature on irlantilainen juusto, joka tarjoaa herkullisen makuelämyksen. Juustoa valmistaa Ralph Haslamin omistama Mossfield Bio Farm, joka sijaitsee Offalyn kreivikunnassa, Irlannin keskiosassa, noin kymmenen kilometrin päässä Birristä ja kukkuloiden juurella. Tilan pinta-ala on 122 hehtaaria, ja se siirtyi luomuviljelyyn vuonna 1999. Juustontuotanto alkoi vuonna 2004 Mossfield Organic -nimellä. Tilalla laiduntaa rehevää kalkkimaata, joka tuottaa rehevän laidunvärin, jossa on luonnonapilan ja villiyrttien sekoitusta. Mossfieldilla on noin 85 lehmää, joista suurin osa on fritesa-rotua ja Rotbunt-rotua, joka antaa maidolle hienovaraisia sävyjä.

Juuston valmistusprosessi

Mossfield valmistaa erilaisia tuotteita kuten jogurttia ja pullosta maitoa, mutta se tunnetaan parhaiten juustostaan. Mossfield Mature on pastöroitu, kypsytetty ja puristettu juusto. Sen kuoreen on harjattu kirkasta vahaa, joka vaihtaa sävyään tummempaan beigen sävyyn iän myötä. Juuston sisus on kellertävänruskea, joka vaihtelee Demigura-tyyppisestä kiinteämmästä tekstuurista pitkän kypsytysajan mukaan (kuusi, yhdeksän tai kaksitoista kuukautta). Lisäksi valmistetaan myös yrttejä, kuten tomaattia, valkosipulia, kuminaa ja basilikaa sisältäviä versioita. Nuorena Mossfield Maturen aromit ja maut ovat raikkaita, maitomaisia ja makeita, ja niissä on monimutkainen makuprofiili, johon sisältyy karamellin, kirsikan, pähkinän ja maan sävyjä. Suutuntuma on erittäin pehmeä ja hieman voimainen. Ikääntyessään juuston rakenne muuttuu haurasemmaksi, kuivemmaksi ja tummemmaksi, kehittäen mausteisen jälkimaun ja voimakkaan pähkinäisen vivahteen. Nopeimmin kypsyvissä juustoissa saattaa muodostua kiteitä, jotka koostuvat kalsiumlaktaatin tai tyrosiinin kiteistä, riippuen juustotyypistä. On tärkeää selittää kuluttajalle, että tyrosiinikiteiden esiintyminen kypsissä juustoissa ei ole virhe, vaan voidaan pitää pitkän kypsymisen laadun merkkinä. Kiteet lisäävät juuston rakenteeseen rapsakkuutta ja osoittavat myös, että juusto on täyteläinen ja monimutkainen maultaan.

Pakkaus ja tarjoilu

Mossfield Mature -juusto markkinoidaan noin 29 cm halkaisijaltaan olevina pyöreinä pyörinä, joiden korkeus on 10 cm ja paino noin 5 kg. Kuten kaikkia juustoja, sitä suositellaan säilytettäväksi huoneenlämmössä ennen nauttimista, jotta sen tarjoama täysi makuelämys pääsee oikeuksiinsa. Se on juusto, jota voi nauttia sellaisenaan. En yhdistäisi sitä toisen juuston kanssa. Voit halutessasi tarjoilla sen seurana rypäleitä, kirsikoita, manteleita tai kuivattuja aprikooseja. Tämä herkullisen kostea ja joustava juusto sopii erinomaisesti sulatettavaksi esimerkiksi ohuina viipaleina uuniperunoiden tai kasvisten päällä ripauksella tuoreita yrttejä, mikä antaa aitoa irlantilaista makua välipalalle. Juuston vahvat maut sopivat hyvin suuremmille punaviineille, kuten tammen sävyttämälle zinfandelille tai cabernetille.

 • Mossfield Bio Farm sijaitsee Offalyn kreivikunnassa, Irlannissa.
 • Tila on 122 hehtaarin suuruinen ja se siirtyi luomuviljelyyn vuonna 1999.
 • Mossfield Organic -juustontuotanto alkoi vuonna 2004.
 • Juustossa käytetään Mossfieldin omien lehmien tuottamaa maitoa.
 • Mossfield Mature on pastöroitu, kypsytetty ja puristettu juusto.
 • Juuston kuori on harjattu kirkkaalla vahalla, joka tummuu iän myötä.
 • Juuston sisus vaihtelee Demigura-tyyppisestä kiinteämmäksi kypsytysajan mukaan.
 • Mossfield Maturesta valmistetaan myös erilaisia maustettuja versioita.
 • Ikääntyessään juusto kehittää voimakkaamman maun ja pähkinäisen jälkimaun.
 • Tyrosiinikiteet juustossa eivät ole virhe, vaan merkki laadukkaasta pitkästä kypsymisestä.
 • Mossfield Mature -juusto tarjoillaan noin 29 cm halkaisijaltaan olevina pyörinä.
 • Juuston suositellaan olevan huoneenlämmössä ennen tarjoilua.
 • Mossfield Mature sopii sulatettavaksi esimerkiksi uuniperunoiden tai kasvisten kanssa.
 • Tarjoile Mossfield Mature -juuston kanssa täyteläinen punaviini, kuten zinfandel tai cabernet.

✓ Irlanti