Glebe Brethan

Vain todelliset juuston ystävät pystyvät arvostamaan Glebe Brethan-juuston makua ja vivahteita. Uskallatko maistaa?

Glebe Brethan-juuston maun määräävät monet tekijät. Tutustu tarkemmin tähän upeaan juustoon, ja opit valitsemaan parhaan Glebe Brethan:n ostohetkellä.

Haluatko tietää lisää Glebe Brethan-juustosta? Täällä kerromme sinulle kaiken, jotta ymmärrät tämän juuston päälle ennen sen ostamista.

Onko Glebe Brethan-juusto sinulle sopiva? Jatka lukemista, niin saat tietää.

Ehkä et ole tähän saakka tiennyt Glebe Brethan-juuston olemassaolosta. Tai ehkä olet etsinyt sitä, koska Glebe Brethan on suosikkijuustosi. Joka tapauksessa tarjoamme täällä runsaasti tietoa tästä juustosta, jotta voit tutustua siihen paremmin.

Queso Glebe Brethan

Queso Glebe Brethan on Gruyère-tyyppinen juusto, jota valmistetaan Tiernanin perheen maatilalla Dunleerin kaupungissa Louthin kreivikunnassa Irlannissa. Tilat sijaitsevat historiallisella ja hedelmällisellä tasangolla Boyne ja Deen jokien välissä, Ferdian ja Cuchulainn kuuluisan taistelun tapahtumapaikalla. Tällä tilalla on neljän sukupolven maanviljelijäperintö.

Kuten monet muutkin irlantilaiset viljelijät omassa sukupolvessaan, David Tiernan päätti valmistaa juustoja lisätäkseen arvoa tuottamalleen upealle maitotuotteelle. Tiernan loi tämän kermaisen ja herkullisen kovan juuston vuonna 2004. Juuston laadukkaat ominaisuudet johtuvat tilan omaan Montbéliard-rotuiseen karjaan tuottamasta erinomaisesta maidosta. Juustoa valmistetaan vain toukokuun ja kesäkuun aikana. Maito menee suoraan lypsyhuoneesta kuparikattilaan, jossa David valmistaa alle 100 pyörää juustoa vuosittain, koska hänellä ei tällä hetkellä ole tarpeeksi tilaa tilalla varastoida enempää. Juuston nimi yhdistää Glebe Farm -tilan ja Lannleiren pyhän Baothanin tai Bréthanen perustajan. Juusto kypsyy 6–24 kuukauden ajan kuusenpuisilla hyllyillä. Kypsymisen aikana juusto muodostaa luonnollisen ruskean kuoren, joka suojaa sisäpuolellaan pehmeän kullanväristä juustomassaa, jossa on välillä reikiä. Juuston maku on hedelmäinen ja kermainen, ja kypsymisen myötä siihen kehittyy mausteinen, pähkinäinen aromi, joka päättyy pehmeään hapokkuuteen. Glebe Brethan -juusto esitellään 66 cm halkaisijaltaan olevassa pyöreässä muodossa, korkeudeltaan 10 cm ja painoltaan noin 45 kg. Tämä juusto voitti kaksi kultamitalia Irlannin juustokilpailuissa vuonna 2005. Sitä voi maistella alsacelaisen pinot grisin kanssa. Se sopii myös hyvin sipulimuusseihin, paistokakkuihin tai kastikkeisiin.

Kuva: Seignera

✓ Irlanti