Dunmanus

Olemme koonneet kaiken tarvittavan tiedon, jotta voit laajentaa tietämystäsi Dunmanus-juustosta. Toivomme, että nautit tiedoista yhtä paljon kuin juuston syömisestä.

Queso Dunmanus

Queso Dunmanus on käsintehtyä lehmänmaitojuustoa, jota valmistetaan perinteisin menetelmin Coomkeenin kauniissa laaksossa Sheep's Headin niemimaalla Länsi-Corkissa, Lounais-Irlannissa. Tämä juusto on Jeffa Gillin, Durrus Farmhouse Cheesen omistajan ja opettajan luomus. Tila tunnetaan yhtenä Irlannin parhaista juustontuottajista.

Taustaa

Jeffa Gill aloitti juuston tekemisen vuonna 1979 perheelleen käyttämällä tilan lypsylehmien maitoa. Tämä oli alkua tarinalle, joka johti kuuluisan Durrus-juuston luomiseen. Kaikki nämä vuodet myöhemmin Durrus on tunnettu ympäri maailmaa parhaissa ravintoloissa ja herkkukaupoissa. Durrus-juustolla on rasvainen rakenne ja punertava kuori. Sitä kypsytetään tilan viinikellareissa viiden ja kahdeksan viikon ajan. "Durrus Og" on pienempi ja nuorempi versio alkuperäisestä juustosta. Sitä kypsytetään vähintään kymmenen päivän ajan, optimaalisissa olosuhteissa kahdesta neljään viikkoon.

Tervetuloa Dunmanus

Dunmanus on viimeisin lisäys juustovalikoimaan. Nimi tulee Dunmanuslahdelta, jossa juustola sijaitsee, Corkin kreivikunnassa. Lahden pohjoisrannalla sijaitsee Durrusin pikkukaupunki, ja itärannalla ovat Dunmanusin linnan rauniot, jotka on rakennettu O'Mahonyn klaanin toimesta.

Luonnollista laatua

Dunmanus on raakamaidosta valmistettu juusto. Se on suurempi ja puolikova versio Durrusista ja sitä kypsytetään vähintään kolme kuukautta. Sen maku on voimakkaampi pähkinäinen ja hedelmäinen, ja siinä on monimutkainen puinen aromi, mikä johtuu tilan sijainnista Atlantin meren läheisyydessä. Ilmankosteus tunkeutuu laidunmaille, antaen juustolle suolaisen ja voimakkaan maun.

Palkittu juusto

Dunmanus-juusto voitti hopeamitalin viimeisissä brittiläisissä juustokilpailuissa. Tämä juusto sopii täydellisesti osaksi fonduea tai sulatettavaksi racletessa. Täyteläiset valkoviinit ovat ehkä paras seuralainen tälle juustolle.

  • Dunmanus on käsintehtyä lehmänmaitojuustoa
  • Valmistetaan perinteisin menetelmin Coomkeenin laaksossa Länsi-Corkissa
  • Luomus Jeffa Gilliltä, Durrus Farmhouse Cheesen omistajalta ja opettajalta
  • Durrus-juuston suurempi ja puolikova versio
  • Kypsyy vähintään kolme kuukautta
  • Voimakkaammat pähkinäiset ja hedelmäiset maut
  • Kompleksi puinen aromi
  • Palkittu hopeamitalilla brittiläisissä juustokilpailuissa

✓ Irlanti