Dubliner

Vain todelliset juuston ystävät pystyvät arvostamaan Dubliner-juuston makua ja vivahteita. Uskallatko maistaa?

Haluatko tietää lisää Dubliner-juustosta? Täällä kerromme sinulle kaiken, jotta ymmärrät tämän juuston päälle ennen sen ostamista.

Olemme koonneet kaiken tarvittavan tiedon, jotta voit laajentaa tietämystäsi Dubliner-juustosta. Toivomme, että nautit tiedoista yhtä paljon kuin juuston syömisestä.

Ehkä et ole tähän saakka tiennyt Dubliner-juuston olemassaolosta. Tai ehkä olet etsinyt sitä, koska Dubliner on suosikkijuustosi. Joka tapauksessa tarjoamme täällä runsaasti tietoa tästä juustosta, jotta voit tutustua siihen paremmin.

Queso Dubliner

Queso Dubliner, tai Dublinerin juusto, on valmistettu Carbellessa ja se on Kerrygold-tuotemerkin alla kansainvälisesti kaupan oleva juusto Irlannin maitotuoteneuvoston valvonnassa. Juusto on saanut nimensä Dublinin kaupungista, vaikka sen valmistus tapahtuukin Corkin kreivikunnassa. Dubliner-juusto on suhteellisen uusi, ja se kehitettiin ensimmäisen kerran vuonna 1996 juustomestarina toimineen John Luceyn toimesta. Juuston salainen resepti on yksinomaan Carberyn hallussa.

Ominaisuudet

Dubliner-juusto on voimakas ja vahva juusto, jossa on ripaus makeutta. Sen rakennetta verrataan usein englantilaiseen cheddariin, vaikka dublinerin maku on hyvin uniikki, ja siinä on pähkinäisiä vivahteita, jotka muistuttavat sveitsiläistä juustoa. Juusto sulaa erittäin hyvin ja sitä voidaan käyttää italialaisen parmesaanin korvikkeena. Juustolla ei ole kuorta, ja sen väri on vaalea, valkoisen ja keltaisen välillä. Siinä esiintyy usein kalsiumlaktaattikiteitä, jotka syntyvät juuston käsittelyprosessissa ja ovat erinomainen kalsiumin lähde.

Levinneisyys

Vaikka Dubliner-juusto on suhteellisen nuori, se on saavuttanut nopeasti suosiota ja sitä viedään nykyään eri puolille maailmaa. Sitä viedään Belgiaan, Iso-Britanniaan, Tanskaan, Kreikkaan ja Yhdysvaltoihin. Lisäksi tätä juustoa voi ostaa eri verkkokaupoista.

Käyttö

Kuten kaikki juustot, Dubliner-juusto on parhaimmillaan huoneenlämpöisenä tarjoiltuna. Juusto sopii hyvin juustolautaselle yhdessä rypäleiden, omenoiden ja päärynöiden kanssa. Juuston voimakas maku täydentyy punaviinistä valmistetun Cabernet Sauvignonin tai Chardonnayn kanssa, ja tottakai irlantilaisena juustona myös Guinness-oluen kanssa. Sitä voidaan käyttää myös ruoanlaitossa perunagratiinin ainesosana tai raasteena pastan tai grillatun juustoleivän päälle.

✓ Irlanti