Clonmore

Haluatko tietää lisää Clonmore-juustosta? Täällä kerromme sinulle kaiken, jotta ymmärrät tämän juuston päälle ennen sen ostamista.

Yleistä

Clonmore-juusto on Tom ja Lena Begganen valmistama juusto, jota he ovat tehneet vuodesta 2001 lähtien Charlevillen kylän ulkopuolella sijaitsevalla tilallaan Corkin kreivikunnassa. Tämä juusto kuuluu uuteen aaltoon vähemmän tunnettuja irlantilaisia juustoja, jotka ovat rikkoneet perinteisen cheddar-tyylisen juuston muotin ja kokeilleet muita juustotyylejä. Begganen perheen vuohet pääsevät nauttimaan parhaista laitumista Golden Valleyn sydämessä. Nämä laitumet, jotka yleensä liitetään enemmän maitotuotteiden tuotantoon, vaikuttavat usein heidän juustojensa laatuun ja täyteläisyyteen. Tom ja Lena ovat myös osa harvinaiseksi käynyttä juustonvalmistajien ryhmää Irlannissa, jotka edelleen hoitavat omaa karjaansa, kun suurin osa irlantilaisista käsintehdyistä juustovalmistajista ostaa nykyään maitonsa yhdeltä tai kahdelta luotetulta paikalliselta tilalta. Karjanhoito ja juustonvalmistus yhdistettynä vaativat aikaa ja kärsivällisyyttä, ja jos joku on valmis sitoutumaan molempiin toimintoihin täysin, hän ansaitsee kaiken ihailun. Tämän ansiosta Clonmore-juusto on nuoresta iästään huolimatta ihastuttanut irlantilaisten juustofanien sydämet ja ansainnut nopeasti kansainvälistä huomiota.

Ominaisuudet

Clonmore on pieni käsintehty vuohenmaitopohjainen juusto, joka valmistetaan omilla vuohilla pastöroidusta maidosta. Se on pyöreän muotoinen ja muistuttaa hollantilaista gouda-juustoa. Juustolla on beigeksi vahattu kuori ja puolikova ja mehevä valkoinen massa, jossa on pieniä silmukoita. Juusto on hyvässä kunnossa kermainen suussa ja siinä on tunnistettava makea maku, jossa on hienoja pähkinäisiä sävyjä, jotka pehmeästi vaihtuvat selvästi vuohenmakuisiksi. Juustolla on voimakas voiaromi. Sitä voi tarjoilla sellaisenaan tai juustolautasella, ja se sopii myös viipaloitavaksi lämpimiin voileipiin, hampurilaisiin tai paistettuihin perunoihin.

Lisävinkkejä

  • Clonmore-juusto sopii erinomaisesti punaviinien ja tummien oluiden kanssa.
  • Kokeile juuston kanssa omenahilloa tai hunajaa tuomaan lisää makua.
  • Levitä viipaloitu Clonmore-juusto tuoreen leivän päälle herkullista voileipää varten.
  • Voit myös rikkoa juuston paloiksi ja lisätä ne salaattiin tai pastakastikkeeseen.

Clonmore-juuston ainutlaatuiset maut ja perinteiset valmistusmenetelmät tekevät siitä todellisen herkun juuston ystäville. Se on oiva lisä jokaiseen juustolautaseen ja varmasti ihastuttaa kaikkia juuston ystäviä ympäri maailmaa.

✓ Irlanti