Cashel Blue

Cashel Blue-juuston maun määräävät monet tekijät. Tutustu tarkemmin tähän upeaan juustoon, ja opit valitsemaan parhaan Cashel Blue:n ostohetkellä.

Haluatko tietää lisää Cashel Blue-juustosta? Täällä kerromme sinulle kaiken, jotta ymmärrät tämän juuston päälle ennen sen ostamista.

Olemme koonneet kaiken tarvittavan tiedon, jotta voit laajentaa tietämystäsi Cashel Blue-juustosta. Toivomme, että nautit tiedoista yhtä paljon kuin juuston syömisestä.

Onko Cashel Blue-juusto sinulle sopiva? Jatka lukemista, niin saat tietää.

Cashel Blue-juuston oli pakko sisältyä tämän maailman juustoja käsittelevän tietosanakirjan sivuille, ja kun luet tarjoamamme tiedot siitä, saatat päättää, että se on välttämätön myös sinun ruokakomerossasi.

Cheese Cashel Blue

Cheese Cashel Blue on pieni sininen juusto, jolla on pyöreä muoto. Jokainen kappale on kääritty kullatulla alumiinilla ja niissä on painettu eränumero. Ensimmäiset numerot ilmaisevat vuoden viikon ja auttavat aina tunnistamaan juuston iän. Juuston kuori on beigenvärinen ja muuttuu kypsytystä edetessään vaaleanpunaiseksi. Juuston rakenne muuttuu ajan myötä kiinteämmäksi.

Kuuden viikon iässä, kun juustoa aletaan myydä, sen sisus on hauras ja siinä on voimakas maku. Seuraavien kuuden viikon aikana rakenne muuttuu kermaisemmaksi ja maku voimakkaammaksi ja mausteisemmaksi, esiin tulevat myös kuivat yrtit ja muut homeet. Tarjoamme sitä krakkerien, täysjyväleivän tai pähkinäleivän kanssa.

Valmistusprosessi

Cheese Cashel Blue valmistetaan käsityönä perinteisellä menetelmällä. Juuston valmistuksessa käytetään raakamaitoa, joka antaa sille ainutlaatuisen maun ja rakenteen. Maito hapattuu ensin lisäämällä siihen erityisiä kulttuureja. Hapatuksen aikana juustomassa vahvistuu ja saa happaman maun.

Sitten maitoon lisätään juoksutinta, joka aiheuttaa juustomassan hyytymisen. Hyytelön muodostumisen jälkeen massa leikataan pieniksi kuutioiksi, jotta neste erottuu siitä. Tämän jälkeen juustomassa siirretään muotteihin, joissa se saa pyöreän muodon. Muoteissa juustoa puristetaan varovasti, jotta ylimääräinen neste poistuu ja rakenne tiivistyy.

Kypsytysprosessin aikana juustoa säilytetään tietyissä olosuhteissa, jotka edistävät sen maku- ja rakennemuutoksia. Juusto kypsyy kontrolloidussa ympäristössä, jonka kosteus ja lämpötila vaikuttavat sen kehitykseen. Kypsytysprosessin lopussa juusto pakataan kullattuun alumiinikalvoon, joka suojaa sitä ulkoisilta tekijöiltä ja antaa sille hienostuneen ulkonäön.

Maku- ja aistinvarainen analyysi

Cashel Blue -juuston maku on monikerroksinen ja voimakas. Nuorena se on raikkaan hapan ja hieman suolainen. Kypsyttyään se saa voimakkaamman ja mausteisemman maun, jossa korostuvat kuivat yrtit ja puumaiset homeet. Juuston rakenne vaihtelee nuoresta vanhempaan. Nuorena se on friabilis- eli murenevaa ja myöhemmin se muuttuu pehmeämmäksi ja kermaisemmaksi.

Cashel Blue -juuston ulkonäkö on houkuttelevä. Sen beige kuori kehittää voimakkaan vaaleanpunaisen sävyn kypsytettäessä. Juuston sisus on vaalean tai hieman kermaisen värinen, mikä luo miellyttävän kontrastin sen kuorelle.

Tarjoilusuositukset

Cashel Blue -juustoa voi tarjoilla monella tavalla. Se sopii erinomaisesti juustolautaselle yhdessä muiden juustojen ja lisukkeiden kanssa. Juusto maistuu erityisen hyvältä krakkereiden, täysjyväleivän tai pähkinäleivän kanssa.

Voit myös käyttää Cashel Blue -juustoa salaateissa tai pastakastikkeissa. Sen voimakas maku antaa potkua erilaisiin ruokiin ja luo mielenkiintoisia makuyhdistelmiä. Kokeile myös juustoa pizzan päällä tai liharuokien kanssa.

Cashel Blue -juusto on myös erinomainen valinta juustolautaselle viinin kera. Se sopii hyvin esimerkiksi Riesling-, Chardonnay- tai portviinin kanssa. Valitse juuston kanssa viini, jossa on tarpeeksi hapokkuutta ja voimakas aromi, joka haastaa juuston maun ja täydentää sitä.

  • Koostumus: kermainen, friabilis (mureneva)
  • Maku: voimakas, mausteinen, vanhentuessaan yrttinen ja puumainen
  • Ulkonäkö: beige kuori, vaalea tai kermainen sisus
  • Tarjoiluehdotukset: krakkerit, pähkinäleipä, täysjyväleipä, salaattikastikkeet, pastakastikkeet, pizza, liharuoat
  • Sopivat viinit: Riesling, Chardonnay, portviini

✓ Irlanti