Bellingham Blue

Vain todelliset juuston ystävät pystyvät arvostamaan Bellingham Blue-juuston makua ja vivahteita. Uskallatko maistaa?

Jos et ole vielä päättänyt kokeilla Bellingham Blue-juustoa, anna meidän kertoa sinulle lisää siitä.

Haluatko tietää lisää Bellingham Blue-juustosta? Täällä kerromme sinulle kaiken, jotta ymmärrät tämän juuston päälle ennen sen ostamista.

Onko Bellingham Blue-juusto sinulle sopiva? Jatka lukemista, niin saat tietää.

Le Blue Bellingham - Irlantilainen juusto

Le Blue Bellingham on yksi Irlannin parhaista sinisistä juustoista. Juusto valmistetaan Castlebellinghamissa, Mansfieldissä, Louthin kreivikunnassa, Irlannissa. Juusto tehdään Glyde-farmin maidosta, joka on tuottajan omaa karjaa. Le Blue Bellinghamin valmistus alkoi vuonna 2000, kun Peter Thomas ja hänen vaimonsa Anita aloittivat juuston valmistuksen perheen tilalla.

Valmistusprosessi ja ominaisuudet

Le Blue Bellingham valmistetaan raakamaidosta, joka tulee tilan omista holstein-naudoista. Juusto on kostea ja siinä on vihreän sinertävä homekuori sekä luonnollinen kuori. Juuston rakenne on hauras ja hieman rakeinen. Alussa maku on lempeä ja mieto, mutta kypsyttyään se kehittää voimakkaan ja ikääntyneen maun, jossa on pippurin aromeja.

Juusto myydään noin 20 cm halkaisijaltaan olevina kiekkoina, jotka ovat noin 7,5 cm korkeita. Niiden paino on noin 3 kg. Vuonna 2008 Le Blue Bellingham voitti hopeamitalin juustojen maailmanmestaruuskilpailuissa.

Suosituksia nauttimiseen

Kypsytetty Le Blue Bellingham sopii erinomaisesti nautittavaksi lasillisen barolon tai sauternesin kera. Juusto on herkullista sulatettuna pihvin päällä tai täytteenä kananrintoihin. Sitä voi myös käyttää pastakastikkeissa ja salaatissa yhdistettynä päärynöihin tai granaattiomenoihin ja paahdettuihin saksanpähkinöihin.

Kuva: Kumisaappaat Italiassa.

✓ Irlanti