Baratte

Vain todelliset juuston ystävät pystyvät arvostamaan Baratte-juuston makua ja vivahteita. Uskallatko maistaa?

Jos et ole vielä päättänyt kokeilla Baratte-juustoa, anna meidän kertoa sinulle lisää siitä.

Haluatko tietää lisää Baratte-juustosta? Täällä kerromme sinulle kaiken, jotta ymmärrät tämän juuston päälle ennen sen ostamista.

Baratte-juuston oli pakko sisältyä tämän maailman juustoja käsittelevän tietosanakirjan sivuille, ja kun luet tarjoamamme tiedot siitä, saatat päättää, että se on välttämätön myös sinun ruokakomerossasi.

Ehkä et ole tähän saakka tiennyt Baratte-juuston olemassaolosta. Tai ehkä olet etsinyt sitä, koska Baratte on suosikkijuustosi. Joka tapauksessa tarjoamme täällä runsaasti tietoa tästä juustosta, jotta voit tutustua siihen paremmin.

Queso Baratte

Queso Baratte on tuote, joka valmistetaan Chevenet de Fromagerie -tilalla Hurignyssa, Bourgognen alueella. Se perustettiin vuonna 1966, kun oli muodissa mini-ikkuna ja mini-auto. Baratte oli ensimmäinen mini-juusto - se sopi yhdellä suupalalla syötäväksi. Juuston keksijä ottoi pienen maconnais-juuston muodon ja istutti siihen puidun oljenkorren. Nimi tulee sen ulkonäöstä, joka muistuttaa Smarteraa, ranskaksi Borattea. (Baratte on työkalu, jota käytetään kerman muuttamiseen voiksi).

Tuotanto

Baratten valmistuksessa ei jätetä mitään sattuman varaan. Jopa olki on perinteisesti viljelty samalla Chevenetin tilalla. Baratte on raakamaitojuusto, jota voidaan syödä tuoreena tai kypsytettynä. Juuston maku vaihtelee paljon riippuen sen valmistustavasta ja kypsytysajasta. Alussa sen rakenne on kostea ja pehmeä, ja maku on mieto ja herkkä. Kypsyttyessään juuston rakenne muuttuu kuivemmaksi ja tiiviimmäksi, koko pienenee ja sen pinta peittyy ohuella, luonnollisella kuorella, jossa on harmaansinisiä homeen laikkuja. Maku vahvistuu ja mausteisuus tulee esiin, ja siitä paljastuvat mantelin ja maanpinnan aromit. (Yllä olevasta kuvasta näet juuston näissä kahdessa kypsennysvaiheessa).

Ominaisuudet

Baratte on muodoltaan pieni, katkaistu sylinteri, jossa on oljenkorsi, jotta juustoa voidaan helposti ottaa sormin ilman kosketusta. Sen pohjan halkaisija on 2 cm, yläosan halkaisija 1 cm ja korkeus 2,5 cm. Paino vaihtelee, tuoreelle juustolle se on 20 g ja kypsytetylle juustolle 10 g. Se on erinomainen alkupala, jos sitä syödään kypsytettynä, koska se on hyvin kuiva. Jos sen sijaan syödään hyvin tuoreena, siihen voi lisätä ripauksen ruohosipulia tai pippuria. Se on herkullista!

Huom: Tämä on kuviteltu artikkeli, eikä siinä ole välttämättä tarkkaa tietoa.

✓ Ranska