Ardrahan

Jos et ole vielä päättänyt kokeilla Ardrahan-juustoa, anna meidän kertoa sinulle lisää siitä.

Tietenkin paras tapa tutustua Ardrahan-juustoon on maistamalla sitä, mutta verkkosivustoltamme löydät vihjeitä, jotka kertovat etukäteen, onko Ardrahan oikea valinta makusi mukaan.

Onko Ardrahan-juusto sinulle sopiva? Jatka lukemista, niin saat tietää.

Ehkä et ole tähän saakka tiennyt Ardrahan-juuston olemassaolosta. Tai ehkä olet etsinyt sitä, koska Ardrahan on suosikkijuustosi. Joka tapauksessa tarjoamme täällä runsaasti tietoa tästä juustosta, jotta voit tutustua siihen paremmin.

Queso Ardrahan

Tietoa Ardrahan-juustosta

Ardrahan on arvostettu irlantilainen juusto, joka on valmistettu käsityönä. Juusto on valmistettu 400 gramman ja 1,5 kilogramman kokoisina pyörinä. Sen kuori on pestynä suolavedellä ja siinä on ruskeaa, okraa, harmaata ja keltaista homekasvustoa.

Historia ja Valmistustapa

Ardrahan-juustoa valmistavat Eugène ja Mary Burns. Heidän taituruutensa ja omistautumisensa juuston valmistukseen on huomattu ja juusto onkin voittanut hopeamitalin vuoden 1995 Britannian juustopalkinnoissa. Juuston tuotantoprosessissa kuorta pestään suolavedellä ja se on integroitu homekasvustolla, joka antaa sille sen ominaisen ulkonäön.

Maku ja Haju

Ardrahan-juusto on tunnettu erityisestä ja maanläheisestä aromistaan. Kuoren alta paljastuu tumman keltainen, kiinteä ja hieman rasvainen juustomassa. Sen maku on monimutkainen ja siinä on vahvoja hapokkaita sävyjä, jotka korostavat juuston voimakasta ja täyteläistä luonnetta. Jälkimaku muistuttaa nuorta gruyèrea.

Kulinaariset käyttötarkoitukset

Ardrahan-juustoa voi käyttää monin eri tavoin ruoanlaitossa. Se sopii erinomaisesti tarjoiltavaksi juustolautasella ja antaa mahtavan lisämaun ruoille. Suosittelemme kokeilemaan sitä myös leivän päällä tai lämpimien ruokien gratinoimiseen.

Resepti-ideoita

  • Valmista juustolautanen, jossa tarjoa Ardrahan-juustoa ranskalaisten viinirypäleiden ja pähkinöiden kanssa.
  • Leikkaa juustosta siivuja ja tarjoile ne paahdetun leivän päällä ylimääräisenä herkkuna.
  • Lisää juustoa gratiinin päälle ja paahda uunissa herkulliseksi ja rapeaksi.

Kokeile rohkeasti Ardrahan-juustoa eri ruoissa ja anna sille mahdollisuus näyttää, miten monipuolinen ja herkullinen se todella on!

✓ Irlanti